Bu amaçla Giresun’da, kan ihtiyacını karşılamak, geleceğin kan bağışçılarının kazanımı ve toplumda kan bağışı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Merkez ilçedeki ilkokul ve ortaokullarda, gönüllü öğrenci velilerine yönelik "OKULUMDA 'KAN' PANYA VAR" projesi kan bağışı kampanyası düzenleniyor.
İlk olarak 8 Ocak 2025 tarihinde Yeşilgiresun İlkokulunda, ardından 9 Ocak 2025 tarihinde Namık Kemal İlkokulunda gerçekleştirilen kan bağışı faaliyetleri, öğrenci velilerinin yoğun katılımıyla başarıyla tamamlandı. Kampanya, Giresun merkezdeki diğer ilkokul ve ortaokullarda da devam edecek.
Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Kızılayı’nın iş birliğiyle hayata geçirilen bu proje, aynı zamanda gönüllülük kültürünü yaygınlaştırmayı, afet ve acil durum hizmetlerinin etkinliğini artırmayı ve öğrencilerde afet bilinci oluşturmayı hedefliyor. Proje kapsamında, kan bağışı, ilk yardım, sosyal hizmet gibi Kızılay faaliyetlerinin okullarda öğrencilere anlatılması planlanıyor.
Dilek Demir
Eğitim
Yayınlanma: 10 Ocak 2025 - 16:53
Güncelleme: 10 Ocak 2025 - 16:57
Giresun'da Kan Bağışı Farkındalığı
Milli Eğitim Bakanlığı ve Türk Kızılayı arasında yapılan iş birliği protokolü çerçevesinde, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde okullarda düzenlenen "OKULUMDA ‘KAN’PANYA VAR" projesi başladı.
Eğitim
10 Ocak 2025 - 16:53
Güncelleme: 10 Ocak 2025 - 16:57