Yağlıdereliler Bahar Şenliği'nde buluştu

TAKİP ET

Kocaeli Yağlıdereliler Derneği ve çeşitli köy dernekleri tarafından düzenlenen Otçu Göçü Bahar Şenliği, İstanbul Tuzla ilçesindeki Ak Fırat Piknik Alanı'nda renkli etkinliklere sahne oldu.

8 Haziran Cumartesi akşamı meşale gösterileri ve kemençe eşliğinde yapılan eğlencelerle başlayan program, Pazar günü de coşkuyla devam etti.

Sunuculuğunu Elif Ekiz ve Abdurrahman Öztürk'ün üstlendiği şenlikte, yöresel sanatçılar Köksal Yetkin, Cengiz Topal, Hicabi Şenlikoğlu, İbrahim Er, Haydar Kır, Mehmet Kalyoncu, Karadenizli Yaşar ve Şevki Kütük sahne aldı.

Yağlıdereliler Derneği Başkanı Engin Güngör, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, derneğin 2022'de kurulduğunu ve hizmet vermeye başladığını belirterek; “Yağlıdereliler Derneği yaklaşık 2 yıldır hizmet etmeye çalışıyor. 6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde büyük bir deprem felaketi yaşanmıştır. Derneğimiz ile depremzede vatandaşlarımıza, tamamen halkımızın destekleriyle yaklaşık 15 araç yardım gönderdik. Bu çalışmalarımızı gören valilik tarafından halkımız adına teşekkür hediyemizi aldık. El hasılı; sizler, Yağlıderemizi, Giresun’umuzu ve vatanımızı en iyi şekilde temsil etme noktasında yüksek hassasiyet ve özenle çalışmaya gayret ediyoruz. Bu zamana kadar bizlerden desteğini esirgemeyen siz kıymetli hemşehrilerimize, gecesini gündüzüne katarak çalışan yönetim kurulu arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Buradan bakınca çok güzel bir manzara var. Dün olduğu gibi bugün de büyük bir beraberlik örneği gösteriyorsunuz. Ben bu vesileyle buraya katılım gösteren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bahar Şenliği'ne, TBMM İdari Amiri İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Üçtepe Belediye Başkanı Harun Öztürk, belediye başkan yardımcıları, siyasi parti ilçe başkanları, dernek başkanları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Kocaeli ile İstanbul'da yaşayan çok sayıda vatandaş katıldı.

Giresun Yağlıdere Yağlıdereliler Derneği Otçu Göçü Bahar Şenliği