Türkiye'de Sosyal Güvenlik Bilinci Yükseliyor: Sosyal Güvenlik Haftası Etkinlikleri Başlıyor

TAKİP ET

Her yıl 13-19 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası, bu yıl da Türkiye genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanmaya hazırlanıyor.

Giresun SGK İl Müdürü Erdal Özdemir; “Sosyal Güvenlik Haftası, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından düzenlenmekte olup, toplumda sosyal güvenlik bilincinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacını taşımaktadır” dedi.

Özdemir yaptığı açıklamada; “Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında düzenlenecek etkinlikler arasında bilgilendirme stantları, seminerler, konferanslar, basın-yayın çalışmaları ve sosyal medya kampanyaları yer alacak. SGK'nın il ve merkez müdürlüklerinde kurulacak olan bilgilendirme stantlarında vatandaşlara sosyal güvenlik sistemi hakkında detaylı bilgi verilecek. Ayrıca, sosyal güvenlik sisteminin farklı alanlarıyla ilgili düzenlenecek seminerler ve konferanslar ile toplumun bilgi düzeyinin artırılması hedeflenecek.

Türkiye'nin sağlık alanında gösterdiği başarılara da değinilen haberde, Genel Sağlık Sigortası (GSS) sisteminin kapsamının son yıllarda yüzde 99,3'e ulaştı. Bu sistem sayesinde Türkiye'nin, sağlık hizmetlerine erişimde büyük bir başarı elde etti.

Ayrıca, kayıt dışı istihdamla mücadele konusunda da önemli adımların atıldı. Sosyal Güvenlik Reformu ile birlikte kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi ve bilincin arttırılmasına yönelik çalışmaların önem kazandı. Bu çerçevede, kayıt dışı istihdamın azaltılması için bilinçlendirme, farkındalık, rehberlik ve denetim faaliyetlerine ağırlık verildi” ifadelerine yer verdi.

Giresun SGK İl Müdürü Erdal Özdemir Sosyal Güvenlik Haftası