Küme düşen kulüplerden federasyona çağrı

TAKİP ET

İçlerinde Eynesil Belediyespor'unda bulunduğu TFF 3. Lig'den küme düşen 12 kulüp ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada kulüpler 3. ligdeki takım sayısının artırılmasını talep ettiler.

Eynesil Belediyespor sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla TFF 3. Lig'den küme düşen 12 takımın ortak basın açıklamasını yayınladı. Açıklama şöyle: "TFF 3. Lig takım sayısının arttırılması hakkında ortak basın açıklamamız.

Geçtiğimiz sezon 3. Lig’de mücadele eden ve küme düşen 12 takım adına bir araya gelerek önemli bir konuyu dile getirmek istiyoruz. Bildiğiniz gibi, 3. Lig’de mücadele etmek zorlu bir süreçtir ve her takımın hedefi ligde kalmak ve başarılı olmaktır. Ancak, bu sezon 15’er takımlı 4 grupta oynanan ve son sezon sonunda her gruptan 3’er takımın toplamda ise 12 takımın küme düşmesiyle birlikte, ligdeki rekabetin arttırılması ve takımlar arasındaki dengeyi sağlamak için önümüzdeki sezon 3. Lig’deki takım sayısının artırılmasının gerekliliği üzerine durmak istiyoruz.

Bu sezon Bölgesel Amatör Lig gruplarını ikinci bitiren takımlarımızın da böyle bir hazırlık içerisinde olduğunu ve TFF 3. Lig’e kabul edilmeleri yönünde bir çalışma yaptıklarını yakından takip ediyoruz.

Bu doğrultuda, federasyon yetkilileriyle görüşmeler yaparak 3. Lig’deki takım sayısının artırılmasını talep ediyoruz. Daha fazla takımın ligde yer alması, grupların 15’er takım ile değilde 18’er takımla oynanması hem rekabetin artmasına hem de genç futbolcuların daha fazla fırsat bulmasına olanak sağlayacaktır. Spor camiası olarak, bu konuda alınacak olumlu adımların Türk futboluna katkı sağlayacağına inanıyoruz. Takımlarımızın geleceği için bu önemli değişikliğin yapılmasını umuyoruz. Kamuoyunun ve futbolseverlerin desteğini arkamızda hissederek, önümüzdeki sezonun daha rekabetçi ve heyecan dolu geçmesini diliyoruz."

Eynesil Belediyespor küme düşen kulüpler Federasyon TFF 3.Lig