Eynesilli Sporcular Üst Aşama Testlerine Katıldı

TAKİP ET

Türkiye Sportif Yetenek Taraması'nda başarı elde eden Eynesilli 8 sporcu, bir üst aşama için Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği testlere katıldı.

Büşra Yüksek, Egemen Hasan Kemal, Levent Fatsa, Miray Erva Taşdan, Öykünur Yıldız, Sena Erçins, Yaser Taha Kılavuzıoğlu ve Elif Sude Yeniay isimli sporcular, İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle organize edilen eğitimlerin ardından, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün koordinasyonunda gerçekleşen üst aşama testlerine katıldılar.

Eynesil'den hareket eden sporcuları, İl Müdürlüğü'ne ait araçla yolculukları sırasında spor uzmanı Ramazan Şişman ve atletizm antrenörü Cemile Çal nezaret etti. Yapılan testlerin sonuçları elektronik ortamda Bakanlık veri tabanına aktarılıyor ve sporcular daha sonra atletizm, basketbol, voleybol gibi çeşitli spor branşlarına yönlendiriliyor.

Bu proje, 2017 yılından bu yana devam ediyor ve genç sporcuların yeteneklerini keşfetmelerine, geliştirmelerine ve ulusal düzeyde başarı elde etmelerine olanak sağlıyor.