Emeklinin Beklediği Gün Geldi: İkramiyeler Bugün Hesaplara Yatıyor

TAKİP ET

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli bayram ikramiyesi ödemelerinin başladığını duyurdu. Emeklilere bu yıl bayram ikramiyesi olarak 3 bin lira ödenecek. Ödemelerin 5 Nisan'a kadar tamamlanması planlanıyor.

Ödeme planına göre, SGK emeklileri için ödemeler şu şekilde işleyecek:

Ayın 17 ve 18'inde maaşlarını alan SGK emeklileri için ödemeler 2 Nisan'da,

19, 20, 21 ve 22'sinde maaşlarını alanlar için ise 3 Nisan'da gerçekleşecek.

23'ü ile 26'sı arasında maaşını alan emekliler ise 4 Nisan'da ikramiyelerini alacaklar.

Bağ-Kur kapsamındaki emeklilere ödenecek ikramiyelerin 5 Nisan'da yapılacağı belirtilirken, Emekli Sandığı'ndan maaş alanlar için ödemeler, maaş alma günlerine göre düzenlenecek. 1 ve 2 Nisan'da maaşlarını alanlar için ikramiye 2 Nisan'da; 3, 4 ve 5 Nisan'da maaş alanlar için ise ödemeler 3 ve 5 Nisan'da hesaplara geçecek.

Bu yılki bayram ikramiyesi ödemeleriyle birlikte, toplam ödeme tutarının 260 milyar liraya ulaşması bekleniyor. Önceki yıllarda toplamda 165 milyar lira ödeme yapılmıştı. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, EYT'lilerin de emekli olmasıyla birlikte emekli sayısının 16 milyonu geçmesi ve ikramiye oranının yükselmesiyle, bu yılki ödemenin çok daha yüksek olacağını ifade etti.

Emeklilerin beklediği bayram ikramiyesi ödemeleriyle ilgili heyecanın arttığı gözlenirken, emeklilerin bu ekonomik desteği bayram öncesinde memnuniyetle karşılayacakları tahmin ediliyor.