Bölgesel Amatör Lig'de Heyecan Dolu Bir Yıl Geride Kaldı

TAKİP ET

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen 2023-2024 sezonu Bölgesel Amatör Lig (BAL), grup ve baraj müsabakalarının sona ermesiyle heyecanlı bir şekilde tamamlandı. BAL'da bu sezon, 80 ilden toplam 169 takımın mücadele ettiği görüldü.

Yükselen Takımlar Belli Oldu

BAL müsabakaları, 12 ayrı grupta gerçekleştirildi ve her grupta birinci olan takımlar, TFF 3. Lig'e yükselme hakkı kazandılar. İşte bu sezon TFF 3. Lig'e yükselen takımlar:

    BEYKOZ İSHAKLI SPOR FAALİYETLERİ A.Ş. (İstanbul)

    ÇORLU SPOR 1947

    NİLÜFER BELEDİYE FUTBOL KULÜBÜ (Bursa)

    TİRE 2021 FUTBOL KULÜBÜ (İzmir)

    MUĞLASPOR KULÜBÜ

    1926 POLATLI BELEDİYE SPOR (Ankara)

    NİĞDE BELEDİYESİ SPOR

    VİRANŞEHİR BELEDİYE SPOR (Şanlıurfa)

    MAZIDAĞI FOSFAT SPOR (Mardin)

    SMART HOLDİNG A.Ş. ÇAYELİ SPOR (Rize)

    YOZGAT BELEDİYESİ BOZOK SPOR

    T.METAL 1963 SPOR (Kırıkkale)

Müsabaka Detayları

BAL'da gerçekleştirilen toplam 2042 müsabakada, 12 grupta oynanan grup maçları ve baraj müsabakalarında büyük bir mücadele yaşandı. Bu süreçte 703 kırmızı kart, 11592 sarı kart gösterilirken, çeşitli disiplinsizlikler nedeniyle saha kapama, seyircisiz oynama ve hükmen mağlubiyet cezaları da uygulandı. Ayrıca, 413 kez men cezası verildi ve 14 takım bir alt lige düşürüldü.

Grup maçlarında toplam 6146 gol atılırken, maç başına ortalama 3,1 gol ortalamasıyla sezon sona erdi. Gol krallığını ise 27 golle Bitlis Özgülzelderespor'dan Tolga Kara kazandı.

Baraj Müsabakaları ve Gelecek Sezon

BAL'ın tamamlanmasının ardından, toplam 43 baraj müsabakası yapıldı ve bu müsabakaların 32'sini BAL takımları, 11'ini yerel amatör lig takımları kazandı. Bu başarıya ulaşan takımlar, 2024-2025 sezonunda Bölgesel Amatör Lig'de yer alma hakkı elde ettiler.

2024-2025 sezonu Bölgesel Amatör Lig, TFF 3. Lig'den düşen takımlar, BAL'da kalan takımlar ve baraj maçlarında başarılı olan takımlar ile yerel liglerden doğrudan çıkan takımlardan oluşacak. Yeni sezon öncesinde takımlar, kadrolarını güçlendirme ve hedeflerini belirleme çalışmalarına başladılar.